Wat wij willen

Doelstellingen

  • Eerlijk, wij willen dat politieke publieke macht niet meer gebruikt wordt voor particulier profijt. Daarom staat voor ons hoog op onze agenda in Brussel de strijd tégen corruptie en vόόr integriteit, in besturen en bedrijven, ‘eerlijkheid’ als grondslag voor al ons politieke, economische, ecologische en sociale handelen.
  • Europa, ons toekomstperspectief is dat wij, samen met elkaar als Nederlanders, vergaand integreren met alle Europese landen en volkeren. Wij kiezen dan samen onze Europese Parlementariërs, niet op nationale maar op Europese lijsten en binnen Europese partijen. Zij zullen ons vertegenwoordigen, voor ons beslissen, en handelen als voor één Europese natie. Dat opent het perspectief op een Europa zonder binnengrenzen, met één paspoort en één munt. Wij zien ‘Brussel’ als   onze beste bescherming in een wereld van politieke en economische grootmachten (landen en multinationals) waarin de grootsten een klein land als Nederland nauwelijks of niet zien staan. (Zie wat hierover meer in detail gezegd wordt in ons ‘programma’ en in onze ‘aanpak’, elders op deze site).
  • Milieuvriendelijk, wij willen samen met alle Nederlanders bereiken dat ook voor onze kindskinderen er nog goed te leven valt op onze aarde (zie ons programma hierna op deze site) en dat we daarvoor onze kracht als Europa inzetten in samenwerking met andere groten op aarde. Het gaat om onze aarde.
  • Solidair, wij willen oplossingen vinden voor armoedeproblemen bij ons en elders op deze wereld, samen met allen die in deze tijd van snelle veranderingen opnieuw een weg voor zichzelf zoeken. Wie zwak is, kan rekenen op ons aller bijstand, binnen onze grenzen en elders op de wereld.