Lampe, A.R. (Armando, roepnaam Rudy)

Armando Lampe is geboren in Aruba op 13 Januari 1958. Hij behaalde zijn doctoraal titel in Theologie (cum laude) aan de Katholieke Universiteit, Nijmegen, en een Masters diploma in sociologie (ook cum laude) aan de Universidad Iberamericana in Mexico Stad. Hij volgde daarna een doctoraat programma in Latijns Amerikaanse Studies aan de Faculteit van Sociale en Politieke wetenschappen aan de National University of Mexico. Hij sloot zijn academische studies af met een Ph.D. in sociale en culturele wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Gevolgd door  drie fellowships in Duitsland in het kader van zijn post-doctorale opleiding. Tevens is hij docent geweest aan verschillende universiteiten in Mexico, Aruba en Brazilië.

In 2003 richtte Lampe een nieuwe politieke partij op (Democratic Network) en was hij lid van de Foro de Sao Paulo, een Latijns-Amerikaanse organisatie van het linkse en midden politieke spectrum. Van 2005 tot 2009 was Lampe lid van het Parliament van Aruba. In 2009 vormde hij een alliantie met GroenLinks voor de EU verkiezingen. Van 2010 tot 2013 was Lampe President van Democratic Network in Aruba.

Naast zijn academische en politieke betrokkenheid, blinkt Lampe in nog iets uit: hij is namelijk priester op verschillende posten geweest. Een heuse inspiratie voor velen en ook voor de EU.

arlampe@yahoo.com ; skype-name: arlampe